Suriyeli anne Uluslararası İyilik Ödülü’nü kazandı

AA

Suriye’de Beşşar Esed rejiminin saldırılarında 2 çocuğunu kaybeden 49 yaşındaki acılı anne Adeviye Salih, kendini çocukların eğitimine adadı.

Salih’in Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib ilinde önce kendi çocuğu için “çadırdan okulda” başlattığı eğitim çalışmaları, Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) destekleriyle yüzlerce çocuğa ulaştı.

Sultan 2. Abdülhamit Han okulunda eğitim veriyor

İç savaş mağduru çocuklar, Salih’in çabalarıyla Sultan 2. Abdülhamit Han ismi verilen 12 sınıflı betonarme okulda eğitimine devam ediyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV’nin düzenlediği, “7. Uluslararası İyilik Ödülleri”nde, ödülünü alan Salih, AA muhabirine, Esed rejiminin saldırılarıyla kullanılamaz hale gelen okulları gördükten sonra eğitimin önemini anladığını söyledi.

Salih, “İnsanlara yardım etmeyi seviyorum. Saldırılardan kaçan çocukların eğitiminin yarım kaldığını fark ettikten sonra eğitim alanında çalışmalar yürütmeye başladım.” dedi.

“Türk Diyanet Vakfının desteği ile ilkokul, ortaokul ve anaokulu inşa ettim”

Sadece 200 dolar bütçeyle, basit, çadırlardan oluşan bir okul inşa etmeye başladığını dile getiren Salih, “Bir süre sonra çadırları konteynerlerle değiştirdim. Daha sonra Türk Diyanet Vakfının desteği ile ilkokul, ortaokul ve anaokulu inşa ettim.” ifadelerini kullandı.

“Allah yardım ediyordu”

TDV’nin Suriyeli çocukları eğitime teşvik ederek geleceğe hazırladığını dile getiren Salih, “Birçok zorluklarla karşılaştım. Ancak ne zaman sıkıntıya düşsem, Allah yardım ediyordu.” şeklinde konuştu.

“Esed rejimi benden 2 çocuğumu aldı”

Okulda eğitim gören çocukların çoğunluğunun yetim olduğunu belirten Salih şöyle devam etti:

“İlkokul ve ortaokulda toplam 500, anaokulunda ise 85 öğrenci bulunuyor. Suriyeli çocuklar, yaşanan, acıya ve savaşa rağmen ayağa kalkabilecek. Savaş öncesi rejim sıkı yönetimi güdüyordu. Duygularımızı, görüşlerimizi ifade edemiyorduk. Çok korkuyorduk. Esed rejimi benden 2 çocuğumu aldı. 3 torunum yetim kaldı. Torunlarımı her gördüğümde oğlumu hatırlıyorum.”

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx