Van’da Sağlık Ekiplerinin Hızlı Müdahalesiyle Anne ve Bebeği Hayata Döndü

Van’da Yetkili Sağlık Ekipleri Acil Durumda: Bir Kadın ve Bebeği Kurtarıldı

VAN – Van’ın Çatak ilçesinde 43 haftalık hamile olan bir kadının doğumunda meydana gelen sorunlar, sağlık ekiplerinin zamanında müdahalesiyle hem annenin hem de bebeğinin hayatını kurtardı.

Çatak Devlet Hastanesi’ne gelen 35 yaşındaki Leyla Kameri, üçüncü çocuğunu dünyaya getirdi. Ancak bebeğin rahimde dışkılaması, plasentadan ayrılması ve annenin aşırı kanama geçirmesi nedeniyle acil bir durum oluştu. Çatak Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ayşegül Coşkun, annenin hayatı tehlikeye girdiği için olayı hemen Van’a sevk etti. Transfer sırasında 112 ambulansı ve doktor refakatinde anne ve bebeğin durumu yakından izlendi.

Anne ve bebek, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Acil Ünitesine ulaştığında, nöbetçi kadın doğum uzmanı tarafından hızlıca müdahale edildi. Acil bir şekilde cerrahi ve tıbbi müdahalelerle annenin rahmi korunarak başarılı bir şekilde tedavi edildi. Böylece hem annenin hayatı hem de doğurganlığı korundu. Anne ve bebeğin genel sağlık durumlarının iyi olduğu ve kısa süre içinde taburcu edilecekleri bildirildi.

“Hayati Tehlikesi Büyük Ölçüde Azaldı”

Çatak Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ayşegül Coşkun, hastanın durumu hakkında açıklama yaparak, 43 haftalık bebeğin plasentadan ayrıldığını belirtti. Doğum sonrası bebeğe pediatri ekibinin müdahale ettiğini ve hastanın aktif kanama yaşadığını söyledi. Gerekli ekipmanlar temin edildikten sonra hastanın Van Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildiğini ekledi. Transfer sürecinde hastayı kabul eden Dr. Mazlum Gönül’ün hızlı müdahalesi sayesinde annenin rahmi korunarak hayati tehlikesi büyük ölçüde azaltıldı. Hastanın yoğun bakım sürecine ihtiyaç duymadan serviste takip edildiği ve kısa sürede toparlandığı belirtildi. Anneyle birlikte 112 ekipleri tarafından sevk edilen bebek ise doğum sonrası takibi için hastanenin yenidoğan yoğun bakım ekibine teslim edildi.

“Doğum Sonrası Kanamalar Risklidir”

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mazlum Gönül, doğum sonrası kanamaların önemine değinerek, hızlı ve etkili müdahalenin büyük önem taşıdığını belirtti. “Postpartum kanamalar, gebelik sırasında rahme yönelen yüksek kan akımı nedeniyle ölüm riski taşıyan ciddi kanamalardır. Hastamıza 8 ünite kan transfüzyonu yapıldı ve şu anda genel durumları iyidir. Taburculukları beklenmektedir” şeklinde konuştu.

Anne Leyla Kameri ise doğum sırasında yaşadığı zorlu süreçten bahsederek, hızlı müdahalede bulunan doktor ve sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / YILMAZ SÖNMEZ – Sağlık

Related Posts

Cam şişelerdeki tehlike açığa çıktı: İşte yıllardır bilmediğimiz gizli gerçek

Fransa Gıda Güvenliği Ajansı’nın yayımladığı yeni araştırmaya göre, cam şişelerdeki içecekler, plastik şişelere kıyasla 5 ila 50 kat daha fazla mikroplastik içeriyor. Araştırma, bu mikroplastiklerin kaynağının cam şişe değil, metal kapaklardaki boyalar olduğuna dikkat çekiyor.

Sperm neden hâlâ bu kadar gizemli?

Sperm neden hâlâ bu kadar gizemli?

Ciltteki değişimleri hafife almayın: Erken teşhis hayat kurtarıyor

Cildiye Uzmanı Dr. Hüseyin Başar, cilt sağlığının yalnızca estetik değil, ciddi hastalıkların erken teşhisi açısından da hayati önem taşıdığını vurguladı.

Uzmanlardan bayram uyarısı: Etin yanında sebze tüketin

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nazlı Nur Aslan Çin, bayramda kesilen kurban etinin bir süre bekletildikten sonra yanında sebze ağırlıklı besinlerle tüketilmesini tavsiye etti. Çin, “Kestiğimiz kurban etini, 12-24 saat aralığında buzdolabında dinlendirmemiz gerekiyor. Kurban eti ile kavurma yapacaksak; doymuş yağ eklemeden, etin kendi yağı ile kısık ateşte ve az miktarda tuz ile pişirmemiz yeterli olacaktır” dedi.

Öksürük sesinden üretti: Ne işe yaradığı gündem oldu

Hitit Üniversitesi’nde farklı alanlardan uzmanların işbirliğiyle geliştirilen yazılım, KOAH, astım, bronşit, üst solunum yolu hastalıkları, zatürre, reflü gibi hastalıklar ile sağlıklı öksürüğü yüzde 91 başarı oranıyla tespit edebiliyor. Hitit Üniversitesi Biyoistatistik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Emre Demir, “Projenin üçüncü aşamasında, cep telefonuyla kaydedilecek öksürük sesiyle kişinin kendisine doğrudan solunum yolu tanısı koyacağı bir mobil uygulama geliştirmek istiyoruz” dedi.

Her gün dondurma yersek ne olur? Bilim cevabını verdi!

Dondurma, sıcak yaz günlerinin vazgeçilmez tatlılarından biri. Ancak her gün tüketildiğinde vücuda nasıl etkileri oluyor? Bilim insanları, düzenli dondurma tüketiminin hem olumlu hem de olumsuz sonuçları olabileceğini belirtiyor.