Tavuk yumurtası mı yoksa bıldırcın yumurtası mı? Hangisi daha sağlıklı

Bıldırcın Yumurtası ve Tavuk Yumurtası Karşılaştırması

Beslenme uzmanları, bıldırcın ve tavuk yumurtalarının besin değerleri açısından zengin olduğunu belirtiyor. Her iki yumurtanın da sağlıklı yaşam için önemli olduğu vurgulanıyor ve tercihlerin kişisel ihtiyaçlara göre değişebileceği ifade ediliyor.

Doktorlar, her iki yumurtanın da düzenli olarak tüketilebileceğini söylüyor ancak içerdikleri besin öğeleri açısından bıldırcın yumurtasının tavuk yumurtasına göre daha zengin olduğu belirtiliyor.

Bıldırcın Yumurtasının Besin Değeri

Bıldırcın yumurtası, tavuk yumurtasına göre 5 kat daha fazla fosfor ve 7 kat daha fazla demir içeriyor. Ayrıca B12 vitamini ve protein oranı da daha yüksek. Alerjik reaksiyonlara karşı daha düşük risk taşıyan bıldırcın yumurtası, bağışıklık sistemini magnezyum sayesinde destekliyor.

Daha Dayanıklı ve Besleyici

Bıldırcın yumurtasının kabuğu, tavuk yumurtasına göre daha koruyucu bir yapıya sahip olduğu için bakteri girişine karşı daha dayanıklıdır. Ayrıca içeriğinde tavuk yumurtasında bulunmayan ovomucin adlı antiviral madde bulunmaktadır. Bu madde, enfeksiyonlara karşı direnci artırmaktadır.

Kan Değerlerini Destekliyor

Bıldırcın yumurtasının düzenli tüketilmesi bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve hemoglobin seviyelerini artırmaya yardımcı olabilir. Ayrıca çoklu doymamış yağ asitleri açısından zengin olması, daha sağlıklı bir alternatif arayanlar için ideal bir seçenek olmasını sağlar.

Related Posts

18 bin sağlık personeli ataması yapılacak: Bakan Memişoğlu tarih verdi

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, bakanlığına yapılacak sağlık personeli atamalarına ilişkin, “Ekim ayında 18 bin atama için ilanımız olacak ve alım yapacağız.” dedi.

Cam şişelerdeki tehlike açığa çıktı: İşte yıllardır bilmediğimiz gizli gerçek

Fransa Gıda Güvenliği Ajansı’nın yayımladığı yeni araştırmaya göre, cam şişelerdeki içecekler, plastik şişelere kıyasla 5 ila 50 kat daha fazla mikroplastik içeriyor. Araştırma, bu mikroplastiklerin kaynağının cam şişe değil, metal kapaklardaki boyalar olduğuna dikkat çekiyor.

Sperm neden hâlâ bu kadar gizemli?

Sperm neden hâlâ bu kadar gizemli?

Ciltteki değişimleri hafife almayın: Erken teşhis hayat kurtarıyor

Cildiye Uzmanı Dr. Hüseyin Başar, cilt sağlığının yalnızca estetik değil, ciddi hastalıkların erken teşhisi açısından da hayati önem taşıdığını vurguladı.

Uzmanlardan bayram uyarısı: Etin yanında sebze tüketin

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nazlı Nur Aslan Çin, bayramda kesilen kurban etinin bir süre bekletildikten sonra yanında sebze ağırlıklı besinlerle tüketilmesini tavsiye etti. Çin, “Kestiğimiz kurban etini, 12-24 saat aralığında buzdolabında dinlendirmemiz gerekiyor. Kurban eti ile kavurma yapacaksak; doymuş yağ eklemeden, etin kendi yağı ile kısık ateşte ve az miktarda tuz ile pişirmemiz yeterli olacaktır” dedi.

Öksürük sesinden üretti: Ne işe yaradığı gündem oldu

Hitit Üniversitesi’nde farklı alanlardan uzmanların işbirliğiyle geliştirilen yazılım, KOAH, astım, bronşit, üst solunum yolu hastalıkları, zatürre, reflü gibi hastalıklar ile sağlıklı öksürüğü yüzde 91 başarı oranıyla tespit edebiliyor. Hitit Üniversitesi Biyoistatistik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Emre Demir, “Projenin üçüncü aşamasında, cep telefonuyla kaydedilecek öksürük sesiyle kişinin kendisine doğrudan solunum yolu tanısı koyacağı bir mobil uygulama geliştirmek istiyoruz” dedi.