Netanyahu: Refah’ta Yoğun Çatışmalar Sona Yaklaşıyor

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’dan Refah’taki çatışmaların sona yaklaştığını söyledi. Gazze’nin güneyindeki Refah’taki çatışmaların “yoğun aşamasının” neredeyse bitmek üzere olduğunu ancak bunun savaşın sona erdiği anlamına gelmediğini dile getiren Netanyahu, Hamas tamamen iktidardan uzaklaştırılıncaya kadar savaşın devam edeceğini söyledi. Kendisi, İsrail ordusunun yakında Hizbullah’la çatışmaların arttığı Lübnan sınırına yeniden asker konuşlandırabileceğini de sözlerine ekledi. Netanyahu ayrıca Gazze’yi Hamas’ın yerine Batı Şeria merkezli Filistin Yönetimi’nin yönetmesi gerektiği fikrini de bir kez daha reddetti.

“FİLİSTİN DEVLETİ KURMAYA HAZIR DEĞİLİM”

İsrail televizyonuna verdiği bir röportajda, “Size ne yapmaya hazır olmadığımı söyleyeyim, orada bir Filistin devleti kurmaya hazır değilim, onu Filistin Yönetimi’ne teslim etmeye hazır değilim. Bunu yapmaya hazır değilim.” dedi.

Refah sakinleri şehirde daha fazla çatışma yaşandığını söylerken, İsrail’in Gazze şehrine düzenlediği hava saldırılarında Hamas yönetimindeki sağlık bakanlığının acil servisler yöneticisinin öldüğü bildirildi.

Bir yardım dağıtım merkezi de vuruldu: IDF buranın Hamas tarafından kullanıldığını söyledi. İsrail ordusu, Filistinli silahlı grubun 7 Ekim’de İsrail’in güneyine düzenlediği, çoğunluğu sivil yaklaşık 1.200 kişinin öldürüldüğü ve 251 kişinin de rehin alındığı benzeri görülmemiş saldırısına yanıt olarak Hamas’ı yok etmek için bir kampanya başlattı. Bölgenin Hamas yönetimindeki sağlık bakanlığına göre, o tarihten bu yana Gazze’de 37.551’den fazla insan öldürüldü. Rakamlarda siviller ve savaşçılar arasında ayrım yapılmıyor ancak Nisan sonu itibarıyla ölenler arasında 14.680 çocuk, kadın ve yaşlının tespit edildiği bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx