İmralı Adası nerede? (İmralı Adası’nın konumu)

İmralı Adası: Tarihi ve Konumu

İmralı Adası, Marmara Denizi’nde yer alan bir Türk adasıdır. Bursa iline bağlı olan bu ada, Güney Marmara bölgesinde bulunmakta olup, Mudanya kıyılarından yaklaşık 19 km uzaklıktadır. Geçmişinde çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan ada, şu anda Türkiye’nin yüksek güvenlikli cezaevi ile tanınmaktadır ve tamamen askeri bir alan olup sivillere kapalıdır.

Tarihçe

İmralı Adası, geçmişten günümüze farklı medeniyetler tarafından kullanılmış bir ada olma özelliği taşımaktadır. Antik dönemde Yunan yerleşimlerine ev sahipliği yapmış olan ada, Bizans ve Osmanlı İmparatorlukları zamanında da stratejik bir öneme sahipti. Cumhuriyet dönemi ile birlikte ise daha çok askeri ve güvenlik amaçlarıyla kullanılmıştır.

Related Posts

Son dakika… Ekrem İmamoğlu ve Murat Ongun hakkında karar

İBB’ye yönelik “yolsuzluk” soruşturmasında, Ekrem İmamoğlu ve Murat Ongun’un da aralarında olduğu 31 kişinin tutukluluğuna devam kararı verildi.

Yeniden Refah Partisi’nde peş peşe istifalar

Konya’da 6 YRP’li Sarayönü Belediye Meclis Üyesi partilerinden istifa etti. Konya’da YRP’li Doğanhisar, Sarayönü ve Altınekin ve Yalıhüyük Belediye başkanları da istifa ederek AKP’ye geçmişti.

Nekbe’nin kucağında doğan bir hayat

Kadın, çocuk demeden binlerce Filistinli 15 Mayıs 1948’de yanlarına evlerinin anahtarını alarak topraklarını terk etti. Tarihe Nekbe, yani büyük felaket olarak not düşülen o gün, 77 yıl sürecek bir zulmün de başlangıcı oldu. Nekbe’nin yıl dönümünde …

DEM Parti’den Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a tepki: Üslubunuz zehirleyici etki yaratıyor

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un ‘umut hakkı’yla ilgili sözleri üzerine tepki gösterdi. Doğan, “Üslubunuz bu süreçte ihtiyacımız olan yapıcı dilden uzak, ne yazık ki zehirleyici bir etki yaratıyor” dedi.

Terör örgütü PKK’nın kullandığı o ifadeler Abdullah Öcalan’ı bile rahatsız etmiş

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, terör örgütü PKK’nın fesih açıklamasında hedef aldığı Lozan Antlaşması ve 1924 Anayasası’yla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Cannes Film Festivali’nde ünlüler geçidi: Kırmızı halıda çıplaklık yasağına uyuldu

Cannes Film Festivali’nin kırmızı halıda çıplaklığı ve uzun kıyafetleri yasakladığını açıklanmasına rağmen uzun ve gösterişli elbiseler yine ilgi odağı oldu. Ancak çıplaklık yerine kapalı kıyafetler tercih edildi.