Çocuğunuz sürekli hapşırıyor mu? Nedeni sandığınız gibi olmayabilir

Bahar Alerjisinin Nedenleri ve Tedavi Yöntemleri

Bahar mevsimi geldiğinde dış ortamda polenlerin belirdiği ve küf sporlarının yayıldığı bir döneme girilir. Bu durum, bahar alerjisinin oluşmasında etkili bir faktör olmakla birlikte, alerjinin farklı nedenlerle de ortaya çıkabileceği bilinmektedir.

Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Anıl Doğan, alerjinin erken dönemde tespit edilip çözüm üretilmesinin önemine dikkat çekerek, çocukların günlük yaşantısını ve gelecekteki sağlığını etkileyebileceğini söyledi.

Uzman Doktor, alerji belirtilerinin erken fark edilmesinin önemini vurgulayarak, gözlerde sulanma, kızarıklık ve şişme, hırıltılı solunum, tıkanıklık nedeniyle sürekli ağızdan nefes alma, uyku bozuklukları, sık hapşırma, kuru öksürük, burun kaşıntısı, tat-koku alma yetisinin azalması ve baş ağrısının alerji belirtileri arasında olduğunu belirtti.

‘Bağışıklığın Güçlendirilmesinin Alerji Tedavisindeki Önemi’

Dr. Doğan, “Alerjik bir çocuk için bağışıklık sisteminin doğru çalışmasının önemini vurgulayarak, tedavide bağışıklık sisteminin güçlü tutulmasının önemli olduğunu belirtti. Sağlıklı beslenme rutininin hayatın her alanına yayılmasının önemini vurgulayan doktor, atakların yaşandığı zamanlarda dinlenmeye ve bol su içmeye özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Vitamin ve mineral eksikliklerinin bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olabileceğini söyleyen Dr. Anıl Doğan, önerilen takviyelerin kullanılmasının önemli olduğunu belirtti. Alerjik nezle durumlarında doktora başvurulması gerektiğini de ekledi.

‘İlaç Tedavisi Yetersiz Kaldığında Aşı Tedavisi Uygulanabilir’

Uzm. Dr. Doğan, alerjik nezle tedavisinde ilk adımın alerjiye neden olan maddelerden uzak durmak olduğunu belirtti. Çevresel koruma önlemlerinin yetersiz olduğu durumlarda ilaç tedavisinin etkili bir alternatif olabileceğini söyledi.

İlaç tedavisinin düzenli yapılmasının önemine dikkat çeken Dr. Doğan, ilaç tedavisinin yetersiz olduğu durumlarda aşı tedavisinin uygulanabileceğini belirtti. Bu tedavinin amacının vücudun alerjenlere tepki vermesine yardımcı olmak olduğunu sözlerine ekledi.

‘Bahar Alerjilerinden Korunmanın Yolu Polen Maruziyetini Azaltmak’

Uzm. Dr. Anıl Doğan, alerji ataklarından korunmanın önemli yollarını şu şekilde sıraladı:

  • Evin pencerelerini kapalı tutarak polen girişini engellemek.
  • Çocuğu yüksek polen seviyelerinde dışarı çıkarmamak.
  • Kıyafetlerin değiştirilmesi.
  • Çamaşırların dışarıda kurutulmaması.
  • Yatak ve yastık kılıflarının düzenli olarak değiştirilmesi.

Bu şekilde alınan önlemlerin, çocuklarda alerjik reaksiyonların azalmasına yardımcı olabileceğini belirten Dr. Anıl Doğan, bahar alerjisi belirtileri gözlemlediğinde uzmana başvurulmasını önerdi.

Related Posts

Cam şişelerdeki tehlike açığa çıktı: İşte yıllardır bilmediğimiz gizli gerçek

Fransa Gıda Güvenliği Ajansı’nın yayımladığı yeni araştırmaya göre, cam şişelerdeki içecekler, plastik şişelere kıyasla 5 ila 50 kat daha fazla mikroplastik içeriyor. Araştırma, bu mikroplastiklerin kaynağının cam şişe değil, metal kapaklardaki boyalar olduğuna dikkat çekiyor.

Sperm neden hâlâ bu kadar gizemli?

Sperm neden hâlâ bu kadar gizemli?

Ciltteki değişimleri hafife almayın: Erken teşhis hayat kurtarıyor

Cildiye Uzmanı Dr. Hüseyin Başar, cilt sağlığının yalnızca estetik değil, ciddi hastalıkların erken teşhisi açısından da hayati önem taşıdığını vurguladı.

Uzmanlardan bayram uyarısı: Etin yanında sebze tüketin

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nazlı Nur Aslan Çin, bayramda kesilen kurban etinin bir süre bekletildikten sonra yanında sebze ağırlıklı besinlerle tüketilmesini tavsiye etti. Çin, “Kestiğimiz kurban etini, 12-24 saat aralığında buzdolabında dinlendirmemiz gerekiyor. Kurban eti ile kavurma yapacaksak; doymuş yağ eklemeden, etin kendi yağı ile kısık ateşte ve az miktarda tuz ile pişirmemiz yeterli olacaktır” dedi.

Öksürük sesinden üretti: Ne işe yaradığı gündem oldu

Hitit Üniversitesi’nde farklı alanlardan uzmanların işbirliğiyle geliştirilen yazılım, KOAH, astım, bronşit, üst solunum yolu hastalıkları, zatürre, reflü gibi hastalıklar ile sağlıklı öksürüğü yüzde 91 başarı oranıyla tespit edebiliyor. Hitit Üniversitesi Biyoistatistik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Emre Demir, “Projenin üçüncü aşamasında, cep telefonuyla kaydedilecek öksürük sesiyle kişinin kendisine doğrudan solunum yolu tanısı koyacağı bir mobil uygulama geliştirmek istiyoruz” dedi.

Her gün dondurma yersek ne olur? Bilim cevabını verdi!

Dondurma, sıcak yaz günlerinin vazgeçilmez tatlılarından biri. Ancak her gün tüketildiğinde vücuda nasıl etkileri oluyor? Bilim insanları, düzenli dondurma tüketiminin hem olumlu hem de olumsuz sonuçları olabileceğini belirtiyor.