Uzaylılar, Dünya ile iletişime geçmeye mi çalışıyor? Uzak galaksiden gelen gizemli sinyal

Bilim insanları, antik bir galaksiden gelen ve “hızlı radyo patlamaları” olarak bilinen gizemli bir sinyal keşfetti. Bu sinyaller milyarlarca ışık yılı uzaklıkta tespit edildi.

UZAYLILAR DÜNYA İLE İLETİŞİME GEÇMEYE Mİ ÇALIŞIYOR?

Bazı uzmanlar, bu derin uzay sinyallerinin, dünya dışı varlıkların Dünya ile iletişim kurma girişimleri olabileceğini düşünürken, diğerleri bunun kara delikler ya da çökmüş yıldızlardan kaynaklandığını iddia ediyor.

2023’TE 21 PATLAMA TESPİT EDİLDİ

Northwestern Üniversitesi’nden araştırmacılar, Şubat ve Temmuz 2023 arasında 21 patlama yapan bir hızlı radyo patlaması belirledi. Bu patlamalar çok kısa bir süre içinde gerçekleşti. Bu sinyalin benzersiz kılanı, kaynağının “ölü” bir galaksiye kadar izlenmesiydi.

İKİ MİLYAR IŞIK YILI UZAKLIĞA KADAR TAKİP EDİLDİ

Daha önce, FRB’lerin genç galaksilerden geldiği düşünülüyordu. Ancak uzmanlar, bu FRB’nin kaynağını 11,3 milyar yıllık ve Dünya’dan iki milyar ışık yılı uzaklıkta bulunan bir komşu galaksiye kadar izledi. (Bir ışık yılı yaklaşık 9 trilyon km olarak hesaplanıyor.)

GÜNEŞ’İN 100 MİLYAR KATI KÜTLEYE SAHİP

Araştırmacılar, galaksinin son derece parlak ve inanılmaz derecede büyük olduğunu, Güneş’in 100 milyar katı kütleye sahip olduğunu belirledi.

Radyo astronomu Tarraneh Eftekhari, “Bu, şimdiye kadar keşfedilen en büyük FRB ev sahibi galaksi gibi görünüyor. En büyük galaksiler arasında yer almaktadır.” dedi.

Milisaniyeler içinde parlayıp kaybolan FRB’ler, Güneş’in bir yılda yaydığı enerjiden daha fazlasını üretebilen kısa ve güçlü radyo patlamalarıdır.

Hızlı radyo patlamalarının kaynağı tam olarak bilinmese de, genellikle uzak galaksilerdeki ölmekte olan yıldızlardan, yani magnetar adı verilen yıldızlardan geldiği düşünülmektedir.

Astronomlar 2007’den bu yana binlerce FRB keşfettiler, ancak yalnızca yaklaşık 100’ü aktif yıldız oluşumuna sahip galaksilere kadar takip edildi.

Related Posts

WhatsApp Özet kullanıma sunuldu: Mesaj kaçırmaya son!

Meta’nın yapay zeka desteği ile kullanıma sunduğu yeni özellik sohbetleri yakalamayı artık çok daha kolay bir hale getiriyor.

Dolandırılmak için linke tıklamanıza gerek yok: Bu aramayı açmanız yetiyor!

Sadece bir aramayı yanıtlamak… Ne uygulama indirmek ne de bağlantıya tıklamak gerekiyor. Google ve FBI, yeni nesil sesli dolandırıcılık hakkında kullanıcıları uyarıyor: Bu çağrıya cevap verirseniz her şeyinizi kaybedebilirsiniz!

Xiaomi akıllı gözlüğünü, katlanabilir telefonunu ve akıllı bilekliğini tanıttı

Xiaomi yeni ürünlerini tanıttı. Şirket, akıllı gözlükten, bilekliğe ve yeni kapaklı katlanabilir ekranlı telefonunu tanıttı.

Elon Musk Avrupa’da yarışı kaybediyor

Tesla’nın Avrupa’daki satışları beşinci ay da geriledi, rakipleri güçleniyor.

GSB Spor Okulları gençleri bekliyor

Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde yürütülen GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları, 24 farklı branşı ile yaz döneminde de gençleri beklerken, başvuru kayıtları başladı.

Mayıs’ta 210 binin üzerinde taşıt trafiğe çıktı

Mayıs ayında 210 bin 295 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı. Trafiğe kayıtlı toplam taşıt sayısı Mayıs ayı sonu itibarıyla 32 milyon 182 bin 121 oldu.