3 Günlük Kavurucu Sıcakların Ardından Başlayacak! Perşembe Günü Türkiye’ye Giriş Yapacak

Mayıs ayından çıkılmasıyla birlikte sıcak havalar etkisini aniden gösterdi.

Kimsenin beklemediği sıralarda 1 Haziran itibarıyla yaşanan ani sıcaklık artışı, milyonlarca vatandaşı adeta hazırlıksız yakaladı. Türkiye’nin tüm coğrafi bölgelerinde yaşanan bunaltıcı hava, özellikle bugün ve yarın zirve noktasını görecek.

PERŞEMBE GÜNÜ SOĞUYACAK AMA KISA SÜRECEK

Mevsim normallerinin oldukça üzerinde yaşanan sıcaklıklar, vatandaşları temmuz ve ağustos ayında beklenen rekor sıcaklıklar için endişelendirirken, şu anda yaşanan Afrika sıcaklıkları perşembe günü itibarıyla Türkiye’yi terk edecek.

Hava sıcaklıklarında 5-6 dereceyi bulan düşüşlerin yaşanması bekleniyor olsa da, bu soğuma oldukça kısa sürecek. Haziran ayının ortaları itibarıyla Türkiye’yi etkisi altına alması beklenen hava sıcaklıkları, El Nino nedeniyle bu yıl tarihin en yüksek noktasına ulaşacak.

HAZİRAN ORTALARINDA KAVURUCU SICAKLAR DÖNÜYOR

Haziran ayının ortalarından itibaren etkili olacak sıcak havalar, son günlerde yaşadığımızın aksine kalıcı olacak ve Eylül ayına kadar kesintisiz şekilde devam edecek.

Bu dönemde özellikle yaşlı ve sağlık sorunu olan vatandaşların mümkün oldukça gündüz saatlerinde dışarı çıkmaması uyarısında bulunulurken, çarşamba gecesinden itibaren İstanbul’da poyraz görülmesi bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx