112 Acil Çağrı Merkezi’ne Asılsız Çağrılara Cezalar Artıyor

112 Acil Çağrı Merkezi’ne Asılsız Çağrılara Cezalar Artıyor

Geçen yıl 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan çağrıların yüzde 34’ü asıllı, yüzde 38’i anons sırasında kapatılan, yüzde 28’i ise asılsız çağrılar olarak belirlendi. Bu yılın ilk üç ayında ise asılsız çağrı oranı yüzde 30 seviyesinde gerçekleşti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bugün ele alınacak Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne ilişkin yapılan etki analizine göre, asıllı, anons sırasında kapanan ve asılsız çağrıların oranları geçen yıl için de bu yılın ilk üç ayı için de benzer sonuçlar ortaya koydu.

Öneriyle, Kabahatler Kanunu’nda yer alan asılsız çağrı ve ihbarlara yönelik idari para cezalarının artırılması planlanıyor. Acil Çağrı Merkezi’ni meşgul etmek amacıyla ısrarla arama yapanlara verilen 250 liralık idari para cezası 1500 liraya çıkarılacak.

Çağrı Merkezi’ne asılsız ihbarda bulunan kişilere ise, olay yerine giden ekipler tarafından tespit edilmesi durumunda 15 bin lira idari para cezası uygulanacak. Bu fiillerin tekrarı halinde ceza miktarı iki katına çıkartılacak.

Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararları ve gerekçeleri dikkate alınarak hazırlanan teklifle, kamu kurum ve kuruluşlarında uzman yardımcısı ve uzman istihdamı kariyer meslek olarak belirleniyor.

Şu anda kamu kurumlarında merkez teşkilatlarında 12 bin 262 uzman ve 3 bin 284 uzman yardımcısı, taşra teşkilatlarında ise 31 bin 347 uzman ve 6 bin 235 uzman yardımcısı olmak üzere toplam 37 bin 582 uzman ve uzman yardımcısı görev yapıyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Oguzhan Sarı – Politika

Related Posts

Cam şişelerdeki tehlike açığa çıktı: İşte yıllardır bilmediğimiz gizli gerçek

Fransa Gıda Güvenliği Ajansı’nın yayımladığı yeni araştırmaya göre, cam şişelerdeki içecekler, plastik şişelere kıyasla 5 ila 50 kat daha fazla mikroplastik içeriyor. Araştırma, bu mikroplastiklerin kaynağının cam şişe değil, metal kapaklardaki boyalar olduğuna dikkat çekiyor.

Sperm neden hâlâ bu kadar gizemli?

Sperm neden hâlâ bu kadar gizemli?

Ciltteki değişimleri hafife almayın: Erken teşhis hayat kurtarıyor

Cildiye Uzmanı Dr. Hüseyin Başar, cilt sağlığının yalnızca estetik değil, ciddi hastalıkların erken teşhisi açısından da hayati önem taşıdığını vurguladı.

Uzmanlardan bayram uyarısı: Etin yanında sebze tüketin

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nazlı Nur Aslan Çin, bayramda kesilen kurban etinin bir süre bekletildikten sonra yanında sebze ağırlıklı besinlerle tüketilmesini tavsiye etti. Çin, “Kestiğimiz kurban etini, 12-24 saat aralığında buzdolabında dinlendirmemiz gerekiyor. Kurban eti ile kavurma yapacaksak; doymuş yağ eklemeden, etin kendi yağı ile kısık ateşte ve az miktarda tuz ile pişirmemiz yeterli olacaktır” dedi.

Öksürük sesinden üretti: Ne işe yaradığı gündem oldu

Hitit Üniversitesi’nde farklı alanlardan uzmanların işbirliğiyle geliştirilen yazılım, KOAH, astım, bronşit, üst solunum yolu hastalıkları, zatürre, reflü gibi hastalıklar ile sağlıklı öksürüğü yüzde 91 başarı oranıyla tespit edebiliyor. Hitit Üniversitesi Biyoistatistik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Emre Demir, “Projenin üçüncü aşamasında, cep telefonuyla kaydedilecek öksürük sesiyle kişinin kendisine doğrudan solunum yolu tanısı koyacağı bir mobil uygulama geliştirmek istiyoruz” dedi.

Her gün dondurma yersek ne olur? Bilim cevabını verdi!

Dondurma, sıcak yaz günlerinin vazgeçilmez tatlılarından biri. Ancak her gün tüketildiğinde vücuda nasıl etkileri oluyor? Bilim insanları, düzenli dondurma tüketiminin hem olumlu hem de olumsuz sonuçları olabileceğini belirtiyor.